Fot final la legea pentru combaterea ambroziei

Fot final la legea pentru combaterea ambroziei

Veste bună pentru cei care suferă de alergia provocată de ambrozie, adică 80% dintre cei care se prezintă la cabinetele de alergologie: ieri, Camera Deputaților a adoptat prin vot final legea inițiată de mine pentru combaterea acestei plante foarte dăunătoare.

Totul a început în vara anului 2016, alături de prieteni din Craiova și București. Între timp, s-au alăturat demersului multe persoane, atât din zona politică, dar și din societatea civilă. Le mulțumesc acestor oameni extraordinari și mă bucură nespus faptul că toți am putut oferi o soluție concretă unei mari probleme.

Am văzut că mai mulți “colegi” își asumă integral meritul acestei legi și nu mă surprinde, pentru că succesul are mulți părinți și doar eșecul este orfan. Dar, dincolo de micile imposturi parlamentare, de acum abia începe munca adevărată: combaterea acestei specii de plantă invazivă din parcuri, curți neîngrijite, terenuri virane, de pe fiecare câmp și de-a lungul fiecărei șosele ori căi ferate. E rândul autorităților și al deținătorilor de terenuri!

Leave a Reply