Legile justiției analizate de Comisia de la Veneția

Legile justiției analizate de Comisia de la Veneția

Cele trei legi ale Justiției vor fi supuse, în sfârșit, evaluării experților din Comisia de la Veneția, care va redacta o opinie urmare a demersului PNL!

Acest lucru se va întâmpla în urma votului din Comisia de Monitorizare a APCE, unde eu am fost cel desemnat să vorbească în numele opoziției din România. Am totală încrederea în profesionalismul și imparțialitatea experților din cadrul Comisiei de la Veneția, care ne vor oferi cea mai avizată opinie și care nu va fi influențată de vreun eventual interes!

Ideea centrală pe care mi-am construit intervenția a fost că reforma sistemului de justiție în România are urgentă nevoie de îndrumare și asistență internațională din partea unei instituții credibile și cu expertiză cum este Comisia de la Veneția.


PNL și președintele Klaus Iohannis apără principiile funcționării statului de drept aducând legile justiției în atenția Comisiei de la Veneția. Opinia acestei instituții este absolut necesară, obiectivă și se bazează pe o expertiză recunoscută internațional.

Leave a Reply