Rămas-bun, Majestate

Rămas-bun, Majestate

Ne-am luat azi rămas-bun de la Majestatea Sa Regele Mihai I. Dincolo de tristețea și solemnitatea firească a momentului, m-a impresionat reacția românilor care i-au adus Regelui ultimul omagiu, numărul impresionant și modul în care i-au cinstit memoria. Cred că înțelegem cu toții mai bine acum, în contextul în care zilele acestea s-a vorbit mult despre viața lui Mihai I, ce înseamnă un model și repere într-o societate și cât de mult ne-a lipsit așa ceva până acum.

Vreau să am speranța că discuția aceasta națională despre valori și moralitate să rămână în prim-plan. Sper să învățăm cu adevărat ceva din exemplul Maiestății Sale iar acest moment să fie unul de reflecție națională.

Majestatea Sa a oferit în timpul vieții un exemplu de noblețe și demnitate, indiferent de circumstanțe. A făcut tot ce era omenește posibil pentru restabilirea democrației în țara noastră după trauma războiului și ocupației sovietice.

După abdicarea forțată din 1947, a rămas fidel poporului român, trimițând constant mesaje de îmbărbătare, în ciuda exilului și situației personale dificile. Toată viața, Majestatea Sa Regele Mihai I a dat dovadă de patriotism adevărat, discret și lipsit de artificii retorice, asumat în faptă și nu în declarații pompoase.

Leave a Reply