Zi neagră pentru România

Zi neagră pentru România

Sute de oameni răniți la mitingul din seara trecută! În memoria colectivă rămân imagini greu de suportat, în care concetățeni de-ai noștri – unii în haine civile, alții în uniformă – sunt loviți cu brutalitate, cu ură chiar. E un bilanț negru!

Am o adâncă impresie că trăim într-o societate democratică și liberală, pe care însă mulți dintre noi, mai ales politicienii, nu o mai doresc sau nu au înțeles-o niciodată! Cei care conduc această țară promovează cu bună știință tensiunea si radicalizarea socială, antagonismul politic, de ieri chiar bazat pe confruntare violentă!

Jandarmeria Română a avut un comportament abuziv și lipsit de profesionalism. Au fost folosiți!

Au existat protestatari care au instigat și au comis acte de violență, agitatori de meserie prezenți acolo cu un scop precis, însă în loc să îi izoleze și să îi îndepărteze rapid din mulțime pe aceștia, jandarmii au preferat să recurgă la grenadele cu gaze lacrimogene, lansate înspre mulțime fără nici un discernământ.

Efectul a fost că au avut de suferit cel mai mult tocmai aceia care vroiau să își spună pașnic doleanțele și nu schițaseră nici un gest agresiv la adresa forțelor de ordine. Cantitatea de gaze folosită a fost atât de mare, încât au apărut semnale de alarmă inclusiv la Maternitatea Filantropia, aflată în zonă!

Leave a Reply